Pismo Gramatičkog Naciste

Gramaticki NacistaPoštovani,

Pročitao sam sve tekstove koje ste do sada objavili i u potpunosti ih razumem.  Zapravo, čine se kao neverovatne informacije koje bi zaista mogle da mi koriste u životu.

Ipak, primetio sam da imate običaj da napišete “jel”, umesto “je l'” i još par gramatičkih grešaka. Samim tim, Vaše informacije postaju krajnje beskorisne.

Umesto da informacije koje dajete iskoristim kako bih unapredio svoj život, ja ću i dalje trošiti svoje vreme pokušavajući da Vam objasnim osnove gramatike.  Na kraju krajeva, nije poruka ta koja je bitna, već da li pravilno upotrebljavate zapete i razmake.

Ponavljam, potpuno shvatam ono što govorite i zaista bih voleo da iskoristim te neverovatne informacije, ali moramo da zastanemo i pogledamo širu sliku.  Ogromna je razlika između “svo vreme” i “sve vreme” u rečenici.

Kada budete odlučili da pišete pravilno, tek onda, i samo onda, fokusiraću se na rezultate i akciju.  Do tada, sa zadovoljstvom ću fokusirati svu svoju energiju na sitne stvari koje imaju mali, ili nikakav uticaj na uspeh i život uopšte.

Ipak, hvala Vam što ste mi dali priliku da se opravdam za nedostatak smisla u mom životu.

S’ poštovanjem,

Gramitički Nacista

P.S.  Samo da pojasnim, pošto je bilo dosta komentara i pitanja na tu temu: nisam JA taj gramatički nacista.  Ovo je imaginarno pismo gramatičkog naciste MENI, pošto kažu da u svojim tekstovima imam dosta gramatičkih grešaka. 🙂

photo credit: Oloremo via photopin cc

Print Friendly