MladenStojanovic.net je otvoren za sponzore! Evo zašto treba da razmislite o sponzorstvu

LinkGroup je 2011. godine pokrenuo program podrške samozapošljavanju blogera.  Ideja je bila da kroz saradnju sa blogerima promovišu svoju kompaniju i da za to plate određenu svotu novca na mesečnom nivou, a blogeri dobiju mogućnost da zarade od svog uloženog truda.

Ove, 2013. godine, Coca-Cola System (Coca-Cola Hellenic i Coca-Cola Co.) je odlučila da proširi svoje oglašavanje na blogove u regionu i u tom cilju, odabrala je četiri blogera iz Srbije, dva iz Hrvatske i po jednog iz BiH, Crne Gore i Makedonije.  Više o tome, možete pročitati u tekstu Dragana Varagića: http://www.draganvaragic.com/blog/coca-cola-system-pokrece-akciju-povecanja-kapaciteta-oglasavanja-na-blogovima-u-regionu/

Prva stvar koju sam pomislio je: “Eh, što bih voleo da su i mene odabrali.”

Druga stvar koju sam pomislio je: “Nadam se da će me odabrati sledećom prilikom.”

Treća stvar koja se desila jeste neka vrsta mentalnog šamara uz komentar sebi: “Budalo, niko neće da te zove za nešo, dok ti sediš i čekaš!  Ako nešto želiš, moraš sam da uzmeš.”

CocaCola i moj blog

Kako do sada moj blog nije bio sponzorisan, rešio sam da svoj blog učinim dostupnim zainteresovanim sponzorima i da dam dobre razloge zašto je moj blog dobar izbor.

Krenimo najpre od razloga.  I neću vam PRIČATI razloge, već ću vam pokazati najsurovije dokaze: brojke.

MladenStojanovic.net postoji od maja 2012. godine i od tada neumoljivo zajedno napredujemo i razvijamo se.

Od maja 2012. godine do novembra 2013. godine, ovako izgleda lista najčitanijih tekstova sa bloga:

Najcitaniji

Spisak najdeljenih tekstova na društvenim mrežama je malo drugačiji:

Najdeljeniji

Složićete se da su ovo vrlo zanimljive brojke, ako se uzme u obzir je blog aktivan tek godinu i po dana.

U periodu od 16.10. do 16.11. MladenStojanovic.net je imao 4650 jedinstvenih posetilaca i 8603 pregleda stranica.

Overview poseta

U danima kada nema novih blog postova, blog sada dobija između 100 i 180 jedinstvenih poseta dnevno sa Google-a i oko 200 pregleda tekstova dnevno.

Google posete

Inače, teksovi sa MladenStojanovic.net nalaze se na prvoj stranici Google-a za sledeće ključne reči:

Svi tekstovi se distribuiraju preko društvenih mreža, na kojima sam veoma aktivan, a najviše putem:

Poštovani potencijalni sponzori, mislim da su vam ovi podaci dali dobar uvid u trenutno stanje mog bloga, a o kvalitetu mog bloga, ostavljam da sami procenite.

Što se uslova sponzorisanja tiče, važiće isti uslovi koje je gospodin Varagić objavio u tekstu linkovanom na početku:

 • Organizacija (profitna, neprofitna, vladina, nevladina) samostalno odabira određeni broj blogova prema svojim potrebama i ciljnim grupama koje će sponzorisati u periodu od godinu dana.
 • Organizacija dobija mogućnost da se na sponzorisanom blogu postavi njihov baner.
 • Organizacija odabira određeni broj tema (u vezi sa tematikom bloga) od kojih bloger jednom mesečno objavljuje sadržaj na svoj način, bez mešanja sponzora u uređivačku politiku blogera, s tim da sponzor može predložiti neki link do online sadržaja koji su od interesa sponzoru, a da bloger nema ništa protiv kvaliteta tog linka u kontekstu politike linkovanja blogera (npr. vrste sadržaja koje bloger inače ne linkuje iz nekog razloga).
 • Bloger za ovaj tip aranžmana dobija mesečno fiksni neto iznos od 200 EUR (Srbija, BiH, Crna Gora i Makedonija), odnosno 300 EUR (Hrvatska).
 • Na svaka tri meseca se radi evaluacija blogova u mreži, i ako klijent nije zadovoljan sa efektima pojedinačnog bloga može da prekine saradnju sa istim.

Teme o kojima najčešće blogujem pokrivaju:

 • Internet marketing
 • Lični razvoj
 • Preduzetništvo
 • Prodaja
 • Uspeh
 • Sve ostalo što je srodno ovim oblastima

Ukoliko ste zainteresovani za saradnju i želite više informacija, pošaljite mail na mladen@MladenStojanovic.net i hajde da vidimo možemo li da se dogovorimo. 🙂

Print Friendly