Tvoja karijera u tvojim rukama – iliti Niko neće da te zove da ti da posao

tvoja karijera u tvojim rukamaIT industrija je trenutno industrija o kojoj se najviše priča.

Brz rast industrije, solidne plate i relativno lako nalaženje posla (pod uslovom da imate upotrebljivo znanje) su samo neki od razloga zbog kojih bi mnogi želeli da rade baš u toj industriji.

Upravo iz želje mnogih da steknu znanja koja su relevantna za IT industriju, a i iz potrebe IT industrije za kvalitetnim stručnjacima, niški klaster naprednih tehnologija NiCAT i USAID pokrenuli su projekat ICT Cluster Academy.

Projekat ”IKT Klaster Akedemija Tvoja karijera u tvojim rukama” omogući će mladim ljudima koji imaju tehničko predznanje da kroz šestomesečnu obuku dobiju potrebna znanja i veštine za rad u sektoru informaciono-komunikacionih tehnologija (IKT). Program obuke je potpuno usklađen sa potrebama kompanija  iz IKT sektora i uključuje stručne prakse i rad na projektima u firmama iz NiCAT klastera. Stečena znanja i veštine polaznici će iskoristiti za pronalaženje  kreativnih, perspektivnih i solidno plaćenih poslova u IKT sektoru. Predavači će biti sa Elektronskog fakulteta, Visoke Tehničke Škole strukovnih studija i Instituta „Mihajlo Pupin”, a praksu će voditi iskusni mentori iz privatnog sektora.

„Ovaj projekat nema komercijalni karakter i predstavlja još jednu od niza aktivnosti NICAT-a usmerenih ka tome da što veći broj kvalitetnih mladih što pre nadje svoje mesto u  oblasti naprednih tehnologija”- rekao je Goran Mladenović, menadžer NiCAT klastera.

Obuka će se vršiti za pozicije Software Developer i Embedded Specialist.

Za obuku će biti izabrano 20 kandidata, a svi prijavljeni kandidati će polagati tri testa: psiho test, test inteligencije i test tehničkog predznanja.  Na ovaj način će se osigurati da samo najbolji pohađaju kurs i steknu relevantna znanja potrebna IT kompanijama, u kojima će se i vršiti praksa polaznika.

Obuka je nekomercijalnog karaktera, a polaznici će biti u obavezi da samo plate 8.000 dinara.  To je, po proceni klastera, nekih 5% stvarne cene obuke, a ovaj iznos je potreban kako bi i NiCAT i USAID bili sigurni da će oni koji budu izabrani, zaista do kraja proći celu obuku.

Prijave su do 12.marta, pa nema razloga da čekate.

Više informacija o planu i programu obuke, kao i o prijavama, pogledajte na sajtu NiCAT klastera.

Zapamtite, niko vas neće zvati da vam da posao.  Živimo u vremenu u kome se sve brzo menja, a najviše znanje.  Zato se pokrenite, izađite iz svoje zone komfora, budite spremni da učite stvari koje niste nikada mislili da ćete morati i dajte sve od sebe.

Jer, vaša karijera je u vašim rukama.

P.S. Ovo nije sponzorisan tekst.  Ovo je samo mali doprinos jednom zanimljivom i korisnom projektu, kojih zaista mora da bude više u našem gradu, a i celoj našoj zemlji.

Print Friendly