Zašto je Odluka da se Priključim Herbalife-u Jedna od Najboljih Odluka u Životu

herbalife

Mart 2010. godine.

Vreme kada sam odlučio šta želim, a šta ne želim, sa svojim životom.

Problem je bio u tome što nisam imao pojma kako da to ostvarim.

Vraćajući se sa fakulteta, sreo sam druga iz srednje, sa kojim se nisam video od kako smo završili školu.

Standardno “kako si” i “šta radiš” doveli su do priče o tome kako je postao nezavisni distributer jedne kompanije po imenu Herbalife.

Nikad pre toga nisam čuo za Herbalife, niti sam imao pojma čime se bave.

Ali zainteresovalo me je nešto što mi je tada rekao: Nemaš fiksnu platu.  Nemaš radno vreme.  Radiš na procenat od prodaje.  Koliko radiš, toliko možeš i da zaradiš.

Bilo mi je zanimljivo, tako da sam ga pitao da li postoji način da se i ja priključim.  Pozvao me je na jedan informativni seminar, kako bih se upoznao sa kompanijom, njenim proizvodima i načinom poslovanja.

Bio sam oduševljen onim što sam video i čuo.  Odmah sam odlučio da se priključim i postanem registrovani nezavisni Herbalife distributer.

Počeo sam da koristim proizvode,  dobio sjajan rezultat sa proizvodom i krenuo sa poslom.

Poslovni rezultati bili su prosečni, i u skladu sa onim koliko sam ( zajedno sa svojom devojkom ) mogao da odvojim vremena za rad.

Odluka da se priključim Herbalife-u je jedna od najboljih odluka u mom životu.  Ne zbog proizvoda.  Ne zbog para.

Već zbog sledećih stvari.

1. Upoznao sam se sa nekim novim načinima poslovanja

Nikada pre Herbalife-a nisam ni čuo za mrežni marketing.

Zahvaljujući Herbalife-u upoznao sam se sa tim sjajnim načinom poslovanja, koji i distributeru, i krajnjem kupcu, i kompaniji donosi mnogo koristi.

Distributer profitira od prodaje, a profitira onoliko koliko radi.  Dakle, pokreće neku vrstu polu-privatnog biznisa, sa oko početnog 100€ kapitala.

Krajnji kupac je na dobitku, jer je taj njegov distributer ujedno i njegova korisnička podrška.  Krajnji kupac može da bude siguran da će distributer uvek da mu pomogne da na najbolji način koristi proizvod.

Kompanija je na dobitku, jer ne mora da brine da li će njena roba stajati na nekom rafu u ćošku, već može da bude sigurna da će njen proizvod doći pravo u ruke kranjeg kupca.

Zbog ovoga sam postao veliki zagovornik mrežnog marketinga.

2. Upoznao sam ljude koji žele nešto više od prosečnosti

Od mog prijatelja koji me je pozvao na taj seminar, Milana Stankovića, pa preko Gorana Stamenkovića i Jelene Mijatović, Miloša Mijića, Milana Šiljkovića, i sve do Daliborke Janić, Nenada Tomovića i Tomislava Meleha, upoznao sam ljude žele nešto više od plate od 200€.

Upoznao sam ljude koji više vole slobodu od sigurnosti.  Ljude koji žele da se usavršavaju.  Ljude koji žele da menjaju svet, tako što će prvo promeniti sebe.

Ljude pune pozitivne energije i entuzijazma.  Ljude pored kojih si i ti pozitivan i pun energije.

I zaista je bilo pravo oduševljenje upoznati takve ljude, koji su pozitivni uprkos tome što milioni ljudi u Srbiji ( i regionu ) gledaju stvari pesimistički, i samo čekaju da im prođe još jedan dan.

3. Shvatio sam da moram ozbiljno da se posvetim veštinama prodaje

Posećujući treninge koje organizuju Herbalife distributeri, slušao sam o nekom Brajanu Trejsiju, Robertu Kijosakiju, Džimu Ronu, Zigu Ziglaru, i mnogim drugima.

Svi koji su uspešni u ovom poslu, pričali su o tim autorima i njihovim knjigama.

Onako radoznao, počeo sam da kupujem te knjige.

Jednu.  Pa drugu.  Pa treću.

Malo po malo, “navukao” sam na celu tu priču o prodaji, marketingu, preduzetništvu i ličnom razvoju.

Ta “zavisnost” je dovela do toga da “provalim” internet marketing, koji mi se od tada uvukao pod kožu.

Da nisam sreo mog prijatelja Milana i da se nisam pojavio na sastanku Herbalife-a, možda nikad ne bih počeo da se interesujem za sve te stvari kojima se sada bavim.

Zahvaljujući svima njima, ja sada, pored toga što znam šta želim u životu, znam i kako to da ostvarim.

Hvala vam svima.

Ali, ajde da ne završimo celu priču ovde.  Ako je Vaša priča zanimljiva ili inspirativna, podelite je sa svima nama u komentaru ispod.

A onda podelite ovaj tekst sa svojim prijateljima na Facebook-u i Twitter-u.  Možda baš Vi budete inspirasli nekog od svojih prijatelja da “provali” šta želi, a šta ne, u svom životu, i kako to da ostvari.

slika preuzeta za zvanične Facebook stranice kompanije Herbalife

Print Friendly

Comments